Zimski Red Orbit Šejk 2010

Red Orbit Šejk › Zimski Red Orbit Šejk 2010
Zimski Šejk je bil slasten. V mešalnik smo decembra vrgli Superge.si ter njihovo optimizacijo nastopa na spletnih iskalnikih, Petrolovo Kavo na poti in njen Facebook profil, mobilni marketing za nove telefone v okviru paketa Itak Džabest in Danone Activio ter njen 360° pristop k trženju blagovne znamke.
Zimski Red Orbit Šejk 2010 - Petrol Kava na poti: Facebook, Mobitel Itak Džabest: mobilni marketing, Danone Activia: integrirano trženje, Superge.si: iskalni marketing

Kljub temu da je digitalna revolucija tudi pri nas že v polnem razmahu, pa prvi koraki na tem področju blagovnim znamkam vedno povzročajo glavobole. Kako prenesti kulturo družbenih omrežij v podjetje? Kako prepričati vodstvo? Kako optimalno pozicionirati svojo blagovno znamko na spletu? Kaj deluje in kaj ne? Kje začeti in na kaj paziti? Pred začetkom novega leta 2011 smo pod drobnogled vzeli štiri blagovne znamke, ki so zaznamovale digitalni marketing v letu 2010.

Šejkali smo:


Danone Activia Danone Activia: Lajf z Activio in integrirano tržno komuniciranje
Activia je v letu 2010 aktivno vstopila na področje digitalnega marketinga in svoj nastop uspešno povezala z drugimi komunikacijskimi kanali. Spomladanska kampanja »Activia izzivi« je potekala na Facebooku, dodatni momentum pa je pridobila z vključitvijo TV spotov in POS oglaševanja. Activia je z uspešnim integriranim komuniciranjem hitro dosegla lepe uspehe. Študija primera nam je razkrila ozadje kampanje ter orodja in pristope, ki so bili v kampanji uporabljeni.


M:Medij M:Medij: Mobilni marketing za Itak Džabest
Mobitel je s pomočjo svoje rešitve M:medij v okviru naročniškega paketa za mlade Itak Džabest uporabnikom ponudil mobilni telefon, katerega predstavitev ter spodbuditev prodaje sta bila glavni namen komunikacije s potrošniki. Komunikacija s ciljno skupino (naročniki Itak paketov − starost 15−30 let) je bila narejena preko dveh kanalov, sporočil SMS in mobilnega portala. Namen akcije je bila uporaba alternativnih komunikacijskih kanalov v kombinaciji s prodajnim motivom pri uporabnikih, s čimer je bila dosežena 5,7% konverzija v nakupu.

Kava na poti Petrol: Petrol in Kava na poti na Facebooku
Petrol je v letu 2010 aktivno vstopil v svet družbenih medijev. Kava na poti je s svojo prikupno in zanimivo komunikacijo na Facebooku navdušila marsikoga, medtem ko po drugi strani na svojih uradnih Facebook straneh Petrol še vedno ohranja bolj uradno komunikacijo. Na Šejku smo izvedeli, kako so se v Petrolu lotili Facebook marketinga, kako komunicirajo z različnimi ciljnimi skupinami in kako ohranjajo svoje oboževalce vključene v blagovno znamko.

Superge.si Superge.si: Optimizacija spletne strani in zakup ključnih besed
Spletna trgovina Superge.si je ob prenovi spletne strani večjo pozornost posvetila tudi iskalnemu marketingu. S premišljeno strategijo nastopa na iskalnikih in natančno zastavljeno metriko so v pravem trenutku ujeli potencialne kupce in vidno povečali prodajo. Obisk preko spletnih iskalnikov se je v 4 mesecih povečal za 40 %. Na Šejku smo razkrili, kako so se lotili iskalnega marketinga na tako velikem obsegu ključnih besed, kako so optimizirali svojo prisotnost na iskalnikih in kakšne rezultate jim je to prineslo.


Foto utrinki:

Zimski Red Orbit Šejk Zimski Red Orbit Šejk Zimski Red Orbit Šejk Zimski Red Orbit Šejk Zimski Red Orbit Šejk Zimski Red Orbit Šejk Zimski Red Orbit Šejk Zimski Red Orbit Šejk

Zimski Red Orbit Šejk 2010

Datum:

02.12.2010

Lokacija:

Vip Salon, Klub 300, Ljubljana

Cena:

brezplačno

Število udeležencev:

maksimalno 30

Red Orbit Blog
Obiščite Red Orbit Blog
Red Orbit Blog
Red Orbit Facebook
Sodelujte na Facebooku
Red Orbit Facebook
Red Orbit Twitter
Sledite nam na Twitterju
Red Orbit Twitter
Verjamemo v napredek. Spletna stran za svoje funkcionalnosti in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke?
Da Ne