Spomladanski Red Orbit Šejk 2012

Red Orbit Šejk › Spomladanski Red Orbit Šejk 2012
Aprilsko vreme nam je letos pripravilo pravi šejk mogočih in nemogočih vremenskih stanj. Maja smo ga šejkali na digitalu. Med vsemi zanimivimi trženjskimi akcijami in novostmi na področju digitalnega oglaševanja je bilo prav zahtevno izbrati tiste najboljše, najzanimivejše, skratka tiste, ki so prešejkale slovensko marketinško sceno.
Spomladanski Red Orbit Šejk 2012

Skorajda ni več trženjskih akcij, katerih velik del ne bi baziral ravno na digitalnem marketingu. Barikade nezaupanja novim komunikacijskim kanalom so porušene − podjetja si upajo vedno več, digitalno okolje in z njim digitalna blagovna znamka pa pridobivata na pomenu in ustvarjata edinstven ekosistem.

Na Šejku smo ugotovili, čigava komunikacijska strategija je bila najbolj prodorna, kaj je prineslo rezultate in čemu bi se bilo bolje ogniti ... Kaj digitalna blagovna znamka sploh je, pa so v burni debati razpravljali največji slovenski strokovnjaki s področja digitalnega marketinga, podjetništva in medijev – Darko Dujič, Samo Geršak, Jugoslav Petkovič in Igor Adamič.Šejkali smo:


Agencija Oskar: Občuti svet
Agencija Oskar je potovalna agencija z vsebino ... Vsakemu popotniku se namreč osebno posvetijo in v skladu s svojo potovalno filozofijo pripravijo zanj potovanje, ki mu bo pisano na kožo. In prav to filozofijo so vključili tudi v svojo digitalno kampanjo Občuti svet, katere cilja sta bila predvsem ustvariti bazo potencialnih potrošnikov in povečati razpoznavnost agencije. Kampanja je naletela na neverjeten odziv, saj je v času trajanja dosegla kar zavidljivih 400.000 uporabnikov, svojo bazo pa so povečali za krepkih 4.000 potencialnih potrošnikov. Na Šejku so nam razkrili, kako jim je to uspelo in kaj je bilo tisto, kar je uporabnike tudi prepričalo.

Enki: Cevko.si
Digitalna agencija Enki, je v lanskem letu, pod okriljem družbe Vodovod-kanalizacija Ljubljana, zasnovala spletišče, imenovano Cevko.si, ki nagovarja ciljno skupino otrok od 6. do 12. leta. V Cevkovem mestu, ki simulira virtualno prestolnico, uradna maskota družbe na simpatičen in igriv način nagovarja in izobražuje najmlajše o tematiki vode ter širi zavedanje o pomenu varovanja življenjsko pomembne tekočine. Interakcija z mladimi poteka preko vsebin, fotografij, ilustracij, simulacij, igric in videa. Projekt je bil nagrajen z znakom Netko zmagovalec za najbolj prijazno spletno vsebino za otroke leta 2011. Preko predavanja smo spoznali, kako širiti komunikacijska sporočila preko ciljanja ozkih ciljnih skupin.

Radio 1: Video še vedno ni ubil radijske zvezde
Radio 1 je danes z že več kot 160.000 poslušalci najbolj poslušan radio v Sloveniji. S svojim sloganom »Preprosto blizu« se trudijo z zanimivimi in ažurnimi informacijami, zabavnimi anekdotami in seveda z obilo dobre glasbe približati prav vsakemu izmed množice poslušalcev, ne glede na to, kdaj in kje se le-ta nahaja. Zato ni prav nobeno presenečenje, da imajo tudi na družabnem omrežju Facebook kar 135.278 oboževalcev, ki vsakodnevno sodelujejo v komunikaciji. Na Šejku smo izvedeli, kako poteka vsakodnevna komunikacija, kaj so prednosti in kaj pasti, kako se v praksi združujejo novi in tradicionalni komunikacijski kanali in še več.

Darko Dujič, direktor razvoja poslovanja Google Slovenija: Rethinking digital consumer
"V življenju ne zamudimo priložnosti, da se za hip ustavimo, se zamislimo, kako smo se morda mi ali okolje spremenili. Testirajmo nam dobro znane prakse, dogme in mite, preverimo njihovo aktualnost, sočasnost. Marketinške prakse niso izjema, nasprotno. Tehnologija, imperativ učinkovitosti in poslovni modeli, ki temeljijo na tem, dinamična kreativnost, vse to spreminja trženje," je v uvodu v svoje predavanje povedal Dujič. Skupaj smo premislili, katere marketinške mite je povozil čas.


Okrogla miza: Digitalna blagovna znamka (Darko Dujič (Google Slovenia), Samo Geršak (Luna TbwA), Jugoslav Petkovič (Silicon Gardens), Igor Adamič (PRO PLUS), Andraž Štalec (Red Orbit))
Digitalno okolje se je razvilo do stopnje, ko lahko digitalna blagovna znamka zaživi v samosvojem ekosistemu, neodvisno od zunanjega sveta in klasičnih medijev. Cilj digitalnega okolja je bil včasih predvsem preusmerjanje uporabnikov v klasični svet, medtem ko danes digitalna blagovna znamka živi »svoje življenje«. Postala je živi organizem, ki deluje, raste in dosega rezultate neodvisno od offline sveta. Kakšna so mnenja strokovnjakov? Kaj digitalna blagovna znamka sploh je? Kako jo ustvariti? Kako postaviti celovit spletni nastop in izkoristiti vse, kar splet ponuja? Bo digital sčasoma povozil klasične medije in jih postavil v drugi plan? Vse to in še več smo izvedeli ob burni debati vseh sodelujočih, v katero so se z navdušenjem vključili tudi  udeleženci dogodka.


Program

12:30−13:00 Sprejem udeležencev in registracija
13:00−13:10 Pozdrav udeležencev
13:10−13:40 Predstavitev študije primera z razpravo: Agencija Oskar – Občuti svet
13:40−14:10 Predstavitev študije primera z razpravo: Enki – Cevko.si
14:10−14:40 Predstavitev študije primera z razpravo: Radio 1 na Facebooku
14:40−15:10 Odmor ob kavi in šejkih
15:10−15.30 Rethinking digital consumer: D. Dujič, Google Slovenija
15:30−16:30 Okrogla miza: Digitalna blagovna znamka
16:30– … Druženje ob prigrizkih in pijači


Kje, kdaj, kako?

Šejke smo delili v četrtek, 17. maja 2012, od 12:30 do 16:30 v VIP salonu Kluba 300 v Ljubljani.Foto utrinki:

Spomladanski Red Orbit Šejk 2012 Spomladanski Red Orbit Šejk 2012 Spomladanski Red Orbit Šejk 2012 Spomladanski Red Orbit Šejk 2012 Spomladanski Red Orbit Šejk 2012 Spomladanski Red Orbit Šejk 2012 Spomladanski Red Orbit Šejk 2012 Spomladanski Red Orbit Šejk 2012

Spomladanski Red Orbit Šejk 2012

Datum:

17.05.2012

Lokacija:

VIP salon Klub 300

Cena:

42,00 €

Število udeležencev:

maksimalno 30

Red Orbit Blog
Obiščite Red Orbit Blog
Red Orbit Blog
Red Orbit Facebook
Sodelujte na Facebooku
Red Orbit Facebook
Red Orbit Twitter
Sledite nam na Twitterju
Red Orbit Twitter
Verjamemo v napredek. Spletna stran za svoje funkcionalnosti in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke?
Da Ne