Spomladanski Red Orbit Šejk 2011

Red Orbit Šejk › Spomladanski Red Orbit Šejk 2011
Pomlad je bila že v polnem razcvetu, nove ideje in dosežki pa so pognali tudi na področju digitalnega marketinga. Spomladanski Šejk je bil zato multivitaminski, svoje sestavine pa so dodali Bohinj Park Hotel z optimizacijo konverzije in zakupom ključnih besed, POP TV (PRO PLUS) z nastopom na Twitterju in Facebooku, Lip Poljčane z učinkovito spletno prodajo in Droga Kolinska z Argeto ter njeno simpatično komunikacijo na Facebooku.

Spomladanski Red Orbit Šejk 2011 - Bohinj Park Hotel: zakup ključnih besed, PRO PLUS, d.o.o.: POP TV na Facebooku in Twitterju, Lip Poljčane: spletna prodaja, Argeta Droge Kolinske: Facebook

Že ptički pojejo, da je ob bliskovitem razmahu digitalnega marketinga in v zadnjem času vse večji poplavi družbenih omrežij danes že težko najti blagovno znamko, ki svojega gnezda ne bi gradila tudi na internetu. Toda kako izstopiti iz povprečja? Kako biti boljši od ostalih? S čim prepričati kupce, da bodo v naši blagovni znamki videli nekaj drugačnega, boljšega, intimnejšega in jo na ta način ponotranjili ter »vzeli za svojo«? Pomlad smo pozdravili z novo vzcvetelimi študijami primerov štirih blagovnih znamk, ki so novo leto (tudi) na področju digitalnega marketinga začele kar se da uspešno.


Šejkali smo:


Bohinj Park Hotel: Optimizacija konverzije in zakupa ključnih besed Bohinj Park Hotel: Optimizacija konverzije in zakupa ključnih besed
Edini slovenski EKO hotel uspešno vstopa tudi na tuje trge. Složnost in vez z naravo privabljata številne tuje goste. Jeseni 2010 je Bohinj Park Hotel preko zakupa ključnih besed pričel z izredno ciljano in uspešno kampanjo promovirati svojo zimsko ponudbo. Vas zanima, kateri ključni elementi so imeli največji vpliv na uspešnost kampanje in doseganje novih rezervacij? Na Šejku vam bomo razkrili eno od najuspešnejših zgodb slovenskega EKO turizma.

PRO PLUS: POP TV na Twitterju in Facebooku PRO PLUS: POP TV na Twitterju in Facebooku
POP TV je prva medijska hiša, ki je v Sloveniji vstopila na trg družbenih omrežij. Twitter profil 24ur.com je tudi eden najbolj popularnih profilov v Sloveniji. Na Šejku bomo pokukali na zemljevid njihove poti do uspeha, izvedeli, kdo vse je sodeloval na tej poti in kako poteka delo Twitter urednika.

Lip Poljčane: Z digitalno strategijo do preporoda blagovne znamke Lip Poljčane: Z digitalno strategijo do preporoda blagovne znamke
Lip Poljčane d.d., vodilni slovenski proizvajalec otroškega pohištva, je v lanskem letu z novim spletnim mestom resno vstopil na digitalni trg. Podjetje je z vzpostavitvijo spletne trgovine v Sloveniji načrtovalo svoj razvoj na trgu končnih uporabnikov - B2C. Čeprav razvite veleprodajne poti še vedno ostajajo primarni vir dohodka podjetja, so v Lip-u s pomočjo načrtovane spletne strategije in uporabniške izkušnje našli učinkovito pot do končnega potrošnika. Na Šejku bomo pretresli njihovo digitalno strategijo pozicioniranja, ozadje odločitev za prenovo komunikacijske strategije in probleme, ki so se pri tem pojavili. Predstavili bomo, kaj vse je bilo potrebno za zagotovitev dobrega pozicioniranja blagovne znamke in za zagotovitev uspešne konverzije v njihovi spletni trgovini.

Argeta: Dobra stran kruha in Facebooka Argeta: Dobra stran kruha in Facebooka
Argeta je v začetku leta prejela kar dve nagradi za komunikacijsko učinkovitost Effie, hkrati pa na Facebooku navdušuje z eno izmed najbolj prikupnih komunikacij. Na Šejku bomo pod drobnogled vzeli njihov pristop h komunikaciji na družbenih omrežjih ter učinkovitost aktivnosti, ki jih tam izvajajo. Ker gre za blagovno znamko, ki posluje v mednarodnem okolju, nas bo zanimalo tudi, kako se pri komuniciranju na družbenih omrežjih soočajo s tem izzivom.
Foto utrinki:

Spomladanski Red Orbit Šejk Spomladanski Red Orbit Šejk Spomladanski Red Orbit Šejk Spomladanski Red Orbit Šejk

Spomladanski Red Orbit Šejk 2011

Datum:

24.03.2011

Lokacija:

Vip Salon, Klub 300, Ljubljana

Cena:

brezplačno

Število udeležencev:

maksimalno 30

Red Orbit Blog
Obiščite Red Orbit Blog
Red Orbit Blog
Red Orbit Facebook
Sodelujte na Facebooku
Red Orbit Facebook
Red Orbit Twitter
Sledite nam na Twitterju
Red Orbit Twitter
Verjamemo v napredek. Spletna stran za svoje funkcionalnosti in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke?
Da Ne