Jesenski Red Orbit Šejk 2013

Red Orbit Šejk › Jesenski Red Orbit Šejk 2013
Pred zaključkom starega leta in preden nas je zagrabila novoletna mrzlica, je nastopil čas, ko se je bilo potrebno ozreti nazaj, pregledati, kaj je v preteklem obdobju pustilo še posebej viden pečat na marketinški sceni in pripraviti načrte za prihodnost.
Jesenski Red Orbit Šejk 2013

Digitalni marketing je v iztekajočem letu zaznamovalo kar nekaj pomembnih prelomnic – Googlova orodja so doživela kup izpopolnitev in prenov, Facebook je razširil orodja, ki zdaj nudijo boljše in bolj targetirano oglaševanje, v veljavo so vstopili spletni piškotki in še bi lahko naštevali. Ogromno pa se je dogajalo tudi na Red Orbitu in na slovenski marketinški sceni nasploh.

Na tokratnem Šejku smo predstavili najodmevnejše primere, ki so po našem mnenju zaznamovali leto 2013. Kdo je bil najbolj napreden? Komu je uspelo še posebej dobro izkoristiti prednosti digitalnega marketinga? Kje je kreativnost prišla še posebej do izraza? Kaj se bo dogajalo v letu 2014 in kakšni bodo trendi na digitalni sceni?


Šejkali smo:


Droga Kolinska: Argeta
Oktobra je Argeta v sklopu svoje iniciative »Mame potrjujejo« pripravila in izvedla dobrodelno kampanjo z naslovom »Mame potrjujejo: Donacija«. V sodelovanju z mamami, zmagovalkami natečaja »Mame potrjujejo«, je Argeta podelila 18.000 evrov izbranim humanitarnim organizacijam. Izbor organizacij, ki so prejele donacijo je bil popolnoma v rokah uporabnikov, ki so s pomočjo glasovanja izbrali zmagovalca oz. prejemnika donacije. Na Šejku bomo predstavili odlične rezultate kampanje, ki je popolnoma temeljila na digitalnih kanalih. Dotaknili smo se izzivov, ki so bili povezani z lansiranjem kampanje v 6 državah, se pogovorili o vplivu kampanje na pozicioniranje blagovne znamke in razkrili strategijo, ki je bila temelj uspeha kampanje.

Tehit: Printink.si
Podjetje Tehit d.o.o. je z blagovno znamko in spletno trgovino printink.si vzpostavilo eno pomembnejših spletnih trgovin na področju potrošne opreme za tiskalnike in se uspešno razširilo tudi na področje potrošne opreme za pisarne. V predavanju smo skupaj prehodili pot, ki jo je prehodila tudi spletna trgovina, od začetne optimizacije za nakupne ključne besede do razširitve fokusa na celoten potek nakupnega procesa in pogledali, kako smo z uporabo naprednih tehnik dosegli »sveti gral optimizacije« in trgovino printink.si postavili pred kupce kot skoraj edino možnost, kje kupiti ugodne in kvalitetne kartuše.

Enki: Zaobljuba.si
Dve Netko nagradi za spletno mesto Zaobljuba.si sta zagotovo razlog, da spoznamo način snovanja in razmišljanja avtorjev, ekipe ENKI, ki je že drugo leto zapored osvojila naziv najboljše spletne agencije. Zaobljuba.si je interaktivno orodje, ki organizacijo poroke spremeni v zabavno dogodivščino. Bodočima mladoporočencema omogoča, da pregledujeta fotografije nedavno poročenih parov na eni in ponudnikov poročnih storitev na drugi strani ter všečne umeščata v sanjarnico, kjer se izoblikuje »wishboard« njune sanjske poroke, ki ga lahko delita in s prijatelji oz. preneseta poročnemu organizatorju ali pa kar sama kontaktirata izbrane ponudnike. Ogledali smo si razvojni cikel tovrstnega obsežnega projekta in se pogovorili o izzivih, ki spremljajo kreativni in programski del izvedbe. Zanimivo pa je bilo spoznati tudi tržni model in metodologijo »Lean«, po kateri avtorji Zaobljubo nadgrajujejo.

Red Orbit: Primeri dobrih in slabih praks s področja družabnih medijev
Sem in tja slišimo za primere dobrih akcijah, ki so jih velika podjetja lansirala na družabnih omrežjih. Pri tem pa nam nikoli nihče ne pove formule za uspeh. Na žalost vam je tudi mi ne moremo zaupati, ker sta za vsako podjetje pot in cilj drugačna. Predstavili in analizirali smo nekaj primerov dobrih praks. Prav tako pa smo omenili tudi nekatere slabe prakse, da se jim boste s prihajajočo akcijo lahko izognili.

Okrogla miza: Digitalni trendi v 2014
Na okrogli mizi smo razkrili poglede na prihajajoče trende v 2014. Z nami bodo vabljeni strokovnjaki z različnih področij, ki jih zaobjema digitalni marketing: Petra Glinšek – kreativni vodja (Enki d.o.o.), Nina Bandelj - vodja komunikacij (Big Bang d.o.o.), Matjaž Butara – digital direktor (Grey d.o.o.), Davor Krajec – vodja iskalnega marketinga in spletne analitike (Red Orbit d.o.o.).

Program

12:30−13:00 Sprejem udeležencev in registracija
13:00−13:10 Pozdrav udeležencev
13:10−13:40 Predstavitev študije primera z razpravo: Droga Kolinska – Argeta (predava Andraž Štalec)
13:40−14:10 Predstavitev študije primera z razpravo: Tehit – Printink.si (predava Peter Mesarec)
14:10−14:40 Predstavitev študije primera z razpravo: Enki: Zaobljuba (predava Jaka Lenardič)
14:40−15:10 Odmor ob kavi in šejkih
15:10−15.30 Primeri dobre in slabe prakse s področja socialnih medijev
15:30−16:30 Okrogla miza: Digitalni trendi v 2014
16:30– … Druženje ob prigrizkih in pijači


Kje, kdaj, kako?

Šejke smo delili v torek, 26. novembra 2013, od 12:30 do 16:30 v VIP salonu Kluba 300 v Ljubljani.


Foto utrinki:

Jesenski Red Orbit Šejk 2013 Jesenski Red Orbit Šejk 2013 Jesenski Red Orbit Šejk 2013 Jesenski Red Orbit Šejk 2013 Jesenski Red Orbit Šejk 2013 Jesenski Red Orbit Šejk 2013 Jesenski Red Orbit Šejk 2013 Jesenski Red Orbit Šejk 2013

Jesenski Red Orbit Šejk 2013

Datum:

26.11.2013

Lokacija:

Vip Salon Klub 300

Cena:

50,00 € (za člane DMS 25,00 €) z DDV

Število udeležencev:

maksimalno 30

Red Orbit Blog
Obiščite Red Orbit Blog
Red Orbit Blog
Red Orbit Facebook
Sodelujte na Facebooku
Red Orbit Facebook
Red Orbit Twitter
Sledite nam na Twitterju
Red Orbit Twitter
Verjamemo v napredek. Spletna stran za svoje funkcionalnosti in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke?
Da Ne