Jesenski Red Orbit Šejk 2012

Red Orbit Šejk › Jesenski Red Orbit Šejk 2012
Še preden se je pričel veseli december in so se naši urniki napolnili z novoletnimi zabavami, smo skupaj prerešetali uspešne digitalne kampanje, ki so v preteklem obdobju pustile vidnejši pečat na slovenski marketinški sceni, in spoznali nove načine spletnega trženja, ki nam bodo v pomoč pri doseganju še boljših rezultatov.

Jesenski Red Orbit Šejk 2012

Kljub globalni gospodarski krizi, ki je svoje posledice pustila tudi na slovenskih podjetjih, lahko rečemo, da smo iz neugodne situacije uspeli potegniti tudi nekaj pozitivnega – prisiljeni smo bili namreč ubrati nove poti in razmisliti o novih možnostih marketinga s karseda velikim povračilom investicije.

Kdo je najbolj inovativen? Kdo je še posebej presenetil? Čigava strategija se je izkazala za najbolj uspešno? Kakšen mora biti koncept kampanje, da zajame celoten digitalni prostor? Kako ostati v stiku s strankami tudi po tem, ko so le-te že opravile nakupni proces? Kaj se novega dogaja na slovenski digitalni sceni? Na vse to in še več smo poskušali odgovoriti na Jesenskem Red Orbit Šejku 2012.


Šejkali smo:


Mountvacation: Ski book
Konec avgusta je podjete Mountvacation na trg lansiralo nadvse perspektivno Facebook aplikacijo z imenom SkiBook – eno prvih aplikacij, ki ji je uspelo združiti spletno stran podjetja z družbenimi povezavami, to pa še nadgraditi s konceptom »brand butlerja«. Kljub temu da je aplikacija na voljo šele dva meseca, so uporabniki v njo vključili že več kot 60.000 prijateljev in več kot 190.000 medsebojnih povezav. Na Šejku smo izvedeli več o tem, kako razviti Facebook aplikacije nove generacije.

Luna\TBWA: Union – EURO 2011
2.000.000 kod, »new loyalty« in rezultati – to je le nekaj vrhunskih rezultatov, ki so zaznamovali nadvse uspešno digitalno kampanjo za blagovno znamko Union. Na Šejku so predstavili preplet offine nakupov ter online sodelovanja, in to prek mehanike preproste nagradne igre. “Preproste” seveda, če ste domači z manipulacijo 2.000.000 kod in drzno trditvijo, da je »gaming new loyalty«. Na Šejku so nam dokazali, zakaj je za uspeh pametno nadgrajevati obstoječe, ne pa vedno izumljati nekaj novega.

Moja zaposlitev: Z optimizacijo spletne strani do 555.000 novih obiskovalcev
MojaZaposlitev.si je zaposlitveni portal, ki je namenjen ne le iskalcem zaposlitve, temveč tudi delodajalcem, saj obojim omogoča objavljanje zaposlitvenih oglasov in posledično njihovo povezovanje. Z namenom pridobiti večjo prepoznavnost in pripeljati na svojo spletno stran čim več novih uporabnikov so se odločili za celovito optimizacijo spletnega portala, ki je prinesla nadpovprečne rezultate. Na Šejku smo razkrili skrivno kombinacijo, ki je pripeljala do velikanskega uspeha.

Google Slovenija: Google Remarketing
Danes je na spletu prisotno malodane vsako podjetje – konkurenca postaja vse hujša, uspeha pa se lahko nadejajo le najbolj napredni in iznajdljivi marketinški guruji. Strategije spletnega marketinga so vedno boljše in bolj izpopolnjene. Želja vsakega lastnika spletne strani ali spletne trgovine pa še vedno ostaja ista – rast obiska in prodaje. Kako torej kljub neznosni konkurenci povečati obisk in prodajo preko spletne strani? Recept za uspeh boste našli v remarketingu v sklopu prikaznega oglaševanja v Google AdWordsu.

Pogovor z marketinškim "šejkom": Roni Kordiš
Roni je eden izmed najbolj znanih slovenskih blogerjev, izreden poznavalec digitalnega okolja in hkrati aktiven v kar nekaj slovenskih start-upih. V tokratnem pogovoru smo dodobra prešejkali njegov pogled na vsebinski marketing, slovensko marketinško in blogersko sceno in še in še …

Program

12:30−13:00 Sprejem udeležencev in registracija
13:00−13:10 Pozdrav udeležencev
13:10−13:40 Predstavitev študije primera z razpravo: Mountvacation – Ski book
13:40−14:10 Predstavitev študije primera z razpravo: Luna\\\\TBWA: Union – EURO 2011
14:10−14:40 Predstavitev študije primera z razpravo: Moja zaposlitev – optimizacija spletne strani
14:40−15:10 Odmor ob kavi in šejkih
15:10−15.30 Google Slovenija – Google Remarketing
15:30−16:30 Pogovor z Ronijem Kordišem
16:30– … Druženje ob prigrizkih in pijači

Kje, kdaj, kako?

Šejke smo delili v četrtek, 15. novembra 2012, od 12:30 do 16:30 v VIP salonu Kluba 300 v Ljubljani.Foto utrinki:

Jesenski Red Orbit Šejk 2012 Jesenski Red Orbit Šejk 2012 Jesenski Red Orbit Šejk 2012 Jesenski Red Orbit Šejk 2012 Jesenski Red Orbit Šejk 2012

Jesenski Red Orbit Šejk 2012

Datum:

15.11.2012

Lokacija:

VIP salon Klub 300

Cena:

42,00 € (za člane DMS 21,00 €)

Število udeležencev:

maksimalno 30

Red Orbit Blog
Obiščite Red Orbit Blog
Red Orbit Blog
Red Orbit Facebook
Sodelujte na Facebooku
Red Orbit Facebook
Red Orbit Twitter
Sledite nam na Twitterju
Red Orbit Twitter
Verjamemo v napredek. Spletna stran za svoje funkcionalnosti in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke?
Da Ne