Jesenski Red Orbit Šejk 2011

Red Orbit Šejk › Jesenski Red Orbit Šejk 2011
Po vročem in pestrem poletju smo slovensko marketinško sceno spet dodobra prešejkali. Tokrat smo pripravili osvežujočo mešanico slovenskih in tujih primerov trženjskih akcij, ki smo jih še dodatno začinili z okroglo mizo na tematiko vpliva Facebooka na uspeh blagovnih znamk.

Jesenski Red Orbit Šejk 2011

Digitalni marketing ni postal samo eden izmed vitalnih delov vsake trženjske strategije, temveč diktira evolucijo trženja kot celote. Tudi slovensko digitalno okolje postaja vse bolj raznoliko. Kateri so tisti komunikacijski kanali, ki nam prinašajo najboljše rezultate? Kako meriti učinke digitalnega marketinga? Kakšni so trendi v tujini in kaj je novega v Sloveniji?

Preden se lotimo priprave trženjskih strategij za prihajajoče leto, poglejmo, na kaj moramo biti pozorni in na kaj se fokusirati, da dosežemo najboljše rezultate.


Šejkali smo:


Red Orbit Digitalu se dogaja
Tuje digitalno okolje je polno novosti in odličnih primerov uspešnih marketinških kampanj. Navdihnjeni s strani letošnjega AdTech-a smo si ogledali, kakšni so trendi v tujini in kaj lahko pričakujemo v naslednjem letu v Sloveniji. Preučili smo uspešne kampanje s področja mobilnega, social media in Youtube marketinga ter pogledali, kako so priznane blagovne znamke povezale njihove digitalne kampanje z offline svetom.

Ford & Universal Music Z glasbo do večje prepoznavnosti blagovne znamke
Ford in Universal Music sta v letu 2010 v Franciji združila moči in pripravila zanimiv koncept, v katerem sta povezala mlade, avtomobilsko industrijo in glasbo. Na glasbeni platformi, ki jo je Universal Music razvil posebej za Ford in ki je bila integrirana neposredno v Fordove avtomobile, so uporabniki lahko med drugim glasovali tudi za nove glasbene zvezde. Rezultati so bili izjemni, saj so v letu 2010 prejeli več kot 11 milijonov glasov ter vidno povečali prepoznavnost in priljubljenost blagovne znamke Ford med mladimi.

Barcaffe Gremo na kavo
Barcaffe, ena izmed najprepoznavnejših slovenskih blagovnih znamk, je konec letošnjega avgusta na Facebooku lansirala svojo prvo digitalno kampanjo. Kampanja »Gremo na kavo« je temeljila na spletni aplikaciji z istim imenom. Ta je bila razvita s prav posebnim namenom, in sicer spodbuditi dejansko druženje ob skodelici kave, ki so ga družabna omrežja s svojim razcvetom dodobra oklestila. Facebook – medij, na katerem je kampanja temeljila, in »krivec« za upad dejanskih socialnih stikov – je bil tisti kanal, ki je uporabnike spet povezal in bil povod za ponovno obuditev in vzdrževanje pristnih prijateljskih stikov.

Okrogla miza Vpliv Facebooka na uspeh blagovne znamke (gosti: Alan Šćuric (Danone), Jugoslav Petković (Mimovrste), Zenel Batagelj (Valicon); Ksenja Klepec Šimenc (Kakadu); okroglo mizo bo vodil Andraž Štalec (Red Orbit))
Facebook je beseda, ki odmeva po slovenski marketinški in poslovni sceni. Podjetja brez pomisleka divjajo in ustvarjajo nove in nove profile. Na okrogli mizi smo se vprašali, kaj res deluje, in predvsem, kaj res NE deluje. Zanimalo nas je tudi, kako lahko merimo učinke trženja preko družbenih omrežij na uspeh blagovne znamke, kako lahko s pomočjo družbenih omrežij zgradimo blagovno znamko, kako povezati družbene medije s preostalimi komunikacijskimi kanali, kako lahko ovrednotimo našo prisotnost na družbenih omrežij in ali so družbena omrežja nuja ali lahko shajamo brez njih. Z nami so bili ugledni sogovorniki s področja tržnih raziskav, marketinga in prodaje.Foto utrinki:

Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011 Jesenski Red Orbit Šejk 2011

Jesenski Red Orbit Šejk 2011

Datum:

11.10.2011

Lokacija:

VIP salon Klub 300

Cena:

42,00 € + DDV

Število udeležencev:

Maksimalno 30

Red Orbit Blog
Obiščite Red Orbit Blog
Red Orbit Blog
Red Orbit Facebook
Sodelujte na Facebooku
Red Orbit Facebook
Red Orbit Twitter
Sledite nam na Twitterju
Red Orbit Twitter
Verjamemo v napredek. Spletna stran za svoje funkcionalnosti in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke,
ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate, da na vašo napravo namestimo piškotke?
Da Ne